Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева прие Атанаска Бакалова,  майка

...
Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева прие Атанаска Бакалова,  майка
Коментари Харесай

Майката на убития Митко не е обнадеждена след срещата с прокурорите

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева одобри Атанаска Бакалова,  майка на убития Димитър Малинов от Цалапица.

По време на едночасовия диалог прокурорът е уверил, че се събират още доказателства, които могат да трансформират настоящето работно обвиняване към  близнаците от " укривателство " към по-тежко, обвързвано със съучастничество в убийството.

Това обаче ще стане допустимо след залавянето и връщането в България на посоченият за палач на сина и – Рангел Бизюрев, с цел да бъде разпитан за всички елементи.

Медицинската експертиза на убития юноша към момента не е подготвена, изисква се още време, гласи другото пояснение, което прокуратурата даде на опечалените родители след техните настоятелни претенции за детайлности по хода на следствието.

Такива обаче не могат да се огласят, до момента в който тече събирането на всички доказателства, изрично е декларирала прокурор Ваня Христева.

В умозаключение, майката на убитото момче съобщи, че е останала неудовлетворена от извършената среща и митингите с искане за цялостна информация ще продължат.

Преди срещата се стигна до ескалация на напрежението, откакто близо час близки, родственици и другари на потърпевшото семейство упорстваха за открита среща с представител на прокуратурата.

Тъй като такава не се случи, групата от към 50 души  с възмутени крясъци се втурна към входа на постройката, само че бе възпряна от охраняващите служители на реда.

Ситуацията бе овладяна и минути по-късно майката на убития юноша бе призната от окръжния прокурор на Пловдив.

Тази вечер в 18:00 часа в читалището на Цалапица висши представители на управлението Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив ще се срещнат с кмета и жителите на селото.

Срещата е по самодейност на полицейските началници, а задачата е запознаване с съответните проблеми в района и разискване с локалната общност на взаимни ограничения за тяхното решение.

За срещата идва новият шеф на дирекцията Радослав Начев, заместник-директорът комисар Сълко Литов и шефовете на отдели " Криминална полиция ", " Охранителна полиция " и " Разследване ".

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР